maanantai 19. lokakuuta 2015

Uudistunut H&M Beauty: hittejä vai huteja?

Vaatekauppakosmetiikasta on ihan hiljattain tullut varteenotettava vaihtoehto, kun kaipailee edullista mutta toimivaa täydennystä kauneudenhoitoarkistoonsa. Kauas on tultu niistä Seppälän hileisistä Anytime-huulikiilloista, ja uudistettu H&M Beauty kiinnostaa varmasti muitakin kuin viikkorahojaan laskevia esiteinejä – niin, ja minua. H&M:n vanhastakin meikkivalikoimasta löytyi yllättäjiä, mutta uudelleenlanseeraus oli kieltämättä paikallaan: tähän asti kosmetiikka on ollut myymälöissä vähän piilossa, eikä niiden esillepano ole houkutellut ostamaan. Ihan toinen oli fiilis, kun yhtenä iltapäivänä astelin Aleksanterinkadun liikkeen toiseen kerrokseen, missä minua odotti rivikaupalla kauneustuotteita kokeiltavaksi ja hipelöitäväksi. Kassan kauttahan sitä oli kotiin sitten mentävä.

hm
hm1
Pakkausten hillitysti glam suunnittelu miellyttää, vaikka muovisista paketeista tietysti puuttuukin se arvokkaampien tuotteiden jämäkkyys. Erityisesti H&M Beauty saa kiitosta sävyvalikoimastaan: odotin, että huulipunia olisi korkeintaan kymmenessä turvalliseksi luokiteltavassa sävyssä, mutta vaihtoehtojahan oli ihan useammassa kerroksessa! Myös muiden huulituotteiden, poskipunien ja silmämeikkien valikoima oli ihanan laaja, ja testereiden perusteella hintalaatusuhde oli pitkälti kohdallaan. Näin alkajaisiksi mukaan lähtivät seuraavat tuotteet:

Pure Radiance Powder Blusher sävyssä Cantaloupe
Cream Lip Colour sävyssä Marooned
Velvet Lip Cream sävyssä Enchanté
Colour Essence Eye Pencil sävyssä Grand Cru

Ensimmäisessä kuvassa näkyvä luomiväri ei tullut mulle, joten en siihen sen enempää nyt tässä puutu. Pakko poiketa vielä ihan vaan vilkaisemaan noita luomivärejä, tällä visiitillä en ehtinyt tutustua niihin lainkaan. Tein heti kotiin päästyäni pikaiset testit huulituotteilla ja rajauskynällä, joten jaan nyt ensikosketukseni niihin sekä kahteen aiemmin uudesta kokoelmasta tilaamaani siveltimeen.

hm3


Marooned oli juuri sen sävyinen tumma, aavistuksen rusehtava syyspuna, jollaisen perään olen haikaillut. Koostumus on, kuten tuotteen nimestä voi päätellä, voidemainen ja pehmeä. Punassa on runsaasti pigmenttiä ja se leviää huulille tasaisesti. Kunhan puna pääsee tositoimiin, joutuu sen kestävyyskin testiin, mutta arvelen, että se vaatii alleen väkisinkin rajauskynän. So far so good.

hm5
hm6

Velvet Lip Cream on harhaanjohtavan pehmeästä nimestään juurikin sellainen mattapintaiseksi kuivuva nestemäinen huulipuna, joita on nykyään kaikilla mahdollisilla meikkimerkeillä. Enchanté oli mulle epätyypillisen rohkea värivalinta, mutta hetken peilailtuani alkoi vähän outo, kirkas ja malvaan taittuva pinkki näyttää oikeastaan hyvinkin hauskalta. Koostumus sen sijaan oli pettymys! Ensin olin innoissani ja ajattelin, että olisiko tässä helposti saatavilla oleva vaihtoehto niille Colourpopin hehkutetuille matte-huuliväreille. Mutta niin kuin näistä kuvista näkyy, väri kuivui halkeilevan kuivaksi ja alkoi nopeasti kuoriutua huulilta. Ei kovin kaunista, vai mitä sanotte? Katsotaan, saavutanko kokeilemalla kauniimman lopputuloksen vai ostanko suosiolla saman sävyn jollakin toisella koostumuksella.

Nämä kuvat eivät todellakaan tee oikeutta upealle Grand Crulle, joka on ihan mielettömän kaunis antiikinhopea silmämeikkikynä. Sävystä tulee mieleen yksi Naked2-paletin lemppareistani, Verve. Swatchasin kyniä liikkeessä kämmenelleni, ja siinä pysyivät iltaan asti. Jälki on luomellakin todella intensiviinen, ja musta tuntuu, että käyn ostamassa noita vielä muutaman.

hm7

Tilasin H&M:ltä kaksi uuden kokoelman sivellintä: viistosti leikatun kasvosiveltimen ja pyöreäpäisen häivytyssiveltimen. Näistäkin tuotteista löytyy yksi hitti ja yksi huti. Kasvosivellin osoittautui todella näppäräksi meikäläisen korostus- ja varjostustarpeisiin ja tuntuu iholla pehmeältä. Luomivärisivellin taas on karhea kuin mikä, ja sen pyörittely luomen ohuella iholla ei todellakaan ole mitenkään miellyttävää. Harmi, ettei siveltimistä ole mallikappaleita, joita hiplailla ennen ostopäätöstä.

Yhteenvetona todettakoon, että uudistetulla H&M Beautylla on ihanan laaja tuote- ja sävyvalikoima, jonka seasta löytyy todennäköisesti enemmän hittejä kuin huteja. Plussaa siitä, ettei tuotteita ole hinnalla pilattu.

2 kommenttia:

  1. Kivalta näyttää uus blogi! Just tällaiset huulipuna- ym. kokeilut on lukijalle kivoja, kun voi saada joitain ideoita ja ehkä välttyä itse muutamalta harhaostokselta. :D Jään seurailemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla! :) Toivottavasti se vanhakin vielä herää jossain välissä henkiin. Joo sanos muuta! :D Voi kyllä olla, että joku sais tän toimimaan/on parempi jossain toisessa sävyssä, mutta ärsyttää silti, kun toi väri on just ihana!

      Poista